Våra VVS-montörer i Borlänge hjälper dig hitta rätt värmepump

Om din fastighet har rätt förutsättningar för installation av ny värmepump så är det en mycket bra och lönsam investering som bidrar till ett jämnare inomhusklimat. Våra skickliga VVS montörer i Borlänge kan hjälpa dig med rådgivning kring värmepumpar och installation av dessa.

Bor du i en fastighet så kan du välja att investera i en värmepump för husets uppvärmning vilket kommer bidra till att du får ett behagligare och jämnare inomhusklimat. En värmepump återbetalar sig snabbt, redan efter 5-10 år, och därefter kan du se fram emot fortsatt minskade uppvärmningskostnader på mellan 50-80 %. När du ska installera värmepump i din fastighet kan du kontakta oss på Siljans VVS Entreprenad som har yrkesutbildade och behöriga VVS montörer i Borlänge som utför alla typer av tjänster inom VVS. Det borgar för att du får installationen utförd korrekt enligt rådande branschregler samtidigt som du får en optimal uppvärmning.

 

Hitta rätt värmepump med vår VVS montör i Borlänge

När du ska installera en värmepump behöver vi först komma ut till din fastighet för att granska de förutsättningar som föreligger för att installera en värmepump. Det finns flera olika värmepumpar att välja mellan som luft/vatten värmepump, vattenvärmepump och bergvärmepump. 

Luft-vatten-värmepump

En relativt billig värmepump som använder värmen från utomhusluften till att värma upp vatten som sedan transporteras i ett vattenburet värmesystem. Denna värmepump är lämpligast för fastigheter som ligger belägna i södra och mellersta Sverige då den inte klarar av att värma upp vatten på effektivt sätt då temperaturen ute sjunker långt under 0-punkten.

 

Vattenvärmepump

En vattenvärmepump hämtar vatten från en närliggande sjö eller från någon annan vattenkälla. En slang sänks ned till botten av sjön där temperaturen sällan ligger på under 4-5 plusgrader.

 

Bergvärmepump

Med en bergvärmepump så hämtar man värme djupt ned i berggrunden. Att investera i bergvärmepump kan vara kostsamt samtidigt som det är den effektivaste värmepumpen vilket gör att återbetalningstiden blir kort. Denna värmepump ger ett jämnt inomhusklimat året runt och kan användas över hela Sverige. 


Installation av en värmepump

Efter att du har valt den värmepump som är bäst lämpad för din fastighet kan sedan våra certifierade rörmokare i Borlänge installera din vattenpump. Den ansluts dels till värmesystemet men också till varmvattensystemet. Det innebär att du både får värme inomhus och varmt vatten genom din pump. Efter att installationen är klar så testar vi systemet och utför också en besiktning tillsammans med dig som beställare för att säkerställa att du är 100 % nöjd. Därefter överlämnar vi garantiåtaganden för vårt arbete.

 

Anlita våra VVS-montörer i Borlänge för din värmepump

När du planerar att installera en värmepump i din fastighet kan du vända dig till oss på Siljans VVS Entreprenad som har varit verksamma länge i branschen och som är proffs på värmepumpar. Vi kan hjälpa dig att hitta den värmepump som passar din fastighet bäst så att du får den optimala lösningen för din uppvärmning. Boka ett gratis hembesök genom vårt formulär på hemsidan så kan vi komma ut till din fastighet för att inspektera vilka förutsättningar som gäller för din fastighet. Då kan du samtidigt ställa frågor och få råd kring din nya värmepump, utan att du förbinder dig för något. 

Anlita en behörig rörmokare i Borlänge!

Ska du dra in vatten och avlopp eller renovera ditt badrum kan du vända dig till oss som är specialister på VVS i Borlänge. Kontakta oss för mer information eller för att erhålla en kostnadsfri offert.